Yarma Deri Nedir ?

Yarma Deri Nedir 1

VEYER OLARAK DERİLERİMİZİ BANGLADEŞ’TEN İTHAL ETMEKTE OLUP. ÜRÜNLERİMİZ HİNT SIĞIRI DERİSİDİR VE 1. KALİTEDİR.

Derilerimiz termal ve mekanik risklere karşı koruma sağlayacak şekilde EN 407 ve EN 388 standartlarına uygundur. Aynı zamanda aşınmaya, kesilmeye, yırtılmaya, delinmeye karşı dirençlidir.

Yarma deri ürünleri, iki veya daha fazla katmana yatay olarak bölünen derilere verilen isimdir. Derilerin alt ve orta katmanlarına verilen isim de diyebiliriz. Farklı alanlarda kullanılan pek çok deri çeşitlerinden söz edilebilir. Yarma deriler de bunlardan yalnızca biridir. Kalın derilerin, yarma makinesi olarak ifade edilen makinelerden geçirilerek tabakalara ayrılmasıyla oluşturulur. Derinin her katmanına farklı isim verilir. Bunların her birinin bilinmesi ve hangi amaçla kullanıldığının da öğrenilmesi önemlidir. Bu doğrultuda derinin en verimli biçimde kullanılması sağlanır.

Yarma deri nedir ve bu derinin katmanlarına ne isim verilir bilgi vermek istiyoruz. Yarma deri, kalın olan derilerin yarma makinelerinden geçirilerek farklı tabakalara ayrılması ile elde edilen derilerdir. Bu derilerin en üst bölümlerine cilt yarması ismi verilir. Orta ve en alt katmana ise et yarması ismi verilir. En alt katmandaki deri retıkular tabaka olduğu için liflidir. Yarma derilerin üretiminde, sığır gibi kalın deri yapısındaki hayvanların derileri kullanılır.

Derinin ilk yüzeyi olan cilt yüzeyi ayrıldıktan sonra geride kalan bölümlere kalınlığa göre farklı katmanlar oluşturulur. Bölünen katmanlar, en üst deri kadar yumuşak olmasa da yine de rahatlıkla kullanılabilir.

 

Yarma Derilerin Özellikleri

Yarma deri özellikleri ve avantajları sebebiyle çok fazla tercih edilir. Öncelikle derinin en yumuşak ve pürüzsüz bölümü, en üst yani cilt katmanıdır. Bu katmanın altında kalan bölümlerin kullanımları ve özellikleri de oldukça fazladır. Bu özellikler:

  • Yoğun lifli bir yapısı vardır ve bu özellikleri sayesinde hem delinmeye hem de aşınmaya karşı oldukça dayanıklıdır.
  • En üst cilt deriye göre su geçirmezliği daha fazladır.
  • Sığır derisinden elde edilen yarma derilerde daha fazla bölünme şansı varken daha ince deriye sahip keçi ve koyun derilerinde daha az katman oluşturulabilir.
  • Birçok farklı yarma deri çeşidi vardır. Bunların özellikleri ve kullanım alanları da farklıdır.

Yarma Deri Nedir

Yarma Deri Çeşitleri

Yarma deriler, farklı kullanım alanlarına göre farklı çeşitlere sahiptir. Bu çeşitlerin her birinin ayrı ayrı incelenmesi ve özelliklerinin bilinmesi gerekir. Buna göre:

  • Finisajlı yarma deriler: ayakkabıların astarları ve deri eşyaları için yoğunlaştırılarak kullanılan dolgu katından yapılır. Derilerin üzerindeki dolgular, fırça, tabanca, dökme metodu ve ütü gibi desenler kullanılarak elde edilir.
  • Kaplanmış yarma deriler: sırça deriler olarak da bilinen bu yarma deri çeşitleri oldukça popülerdir. Et yarmalarının üzerine uygulanan kalın finisaj tabakası ile uygulanır.
  • Yarma süet deri: et yarmaları üzerinde yapılan zımparalama işlemleri ile elde edilen yarmalardır. Orta katman kullanılarak elde edilen derilerde, sağlamlaşma sağlanması için plastik ve dokuma ile kuvvetlendirilmesi sağlanır.

Yarma deri satın almak istendiğinde özellikle bu deri çeşitlerinin bilinmesi ve buna göre tercihler yapılması gerekir.

Yarma Deri Fiyatları

Yarma deriler, birçok alanda kullanılabilen ve oldukça avantajlı ürünlerdir. Ürünlerin fiyatlarının belirlenmesi noktasında da bu özelliklerinin önemli bir etkisi vardır. Yarma deri fiyatları ve ürünlerin satın alınması noktasında, deri üreticileri ile iletişime geçmeniz gerekir. Böylece derilerin fiyatlarını öğrenebilir ve buna göre sipariş verebilirsiniz. Derilerin fiyatlarının belirlenmesi noktasında özellikle kalitenin önemli bir belirleyici faktör olduğunu unutmamalı ve buna satın alma işlemleri yapmanız gerektiğini bilmeniz gerekir.

Sıkça Sorulan Sorular

Yarma derinin katmanları nelerdir?

Yarma deri katmanları üç bölümden oluşur. İlk ve en üst katmana cilt yarması, orta katmana et yarması ve en alt katmana ise yine et yarması ismi verilir.

Yarma deri çeşitleri nelerdir?

Kaplanmış yarma deri, finisajlı yarma deri, yarma süet deri olmak üzere üç farklı yarma deri çeşitleri vardır. Bunların her birinin kullanım alanı ve kullanım özellikleri farklıdır.

Yarma deri fiyatları neye göre belirlenir?

Yarma derilerin fiyatları belirlenirken, derinin katmanlarına ve inceliğine göre fiyatlandırma yapılır. Ayrıca her deride olduğu gibi kalite önemli bir belirleyici faktördür.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir